сряда, 23 март 2011 г.

Hi Hi - tech...

За онези от вас, които се интересуват от мултимедия и възмжностите на дигиталните технологии и отворения код в художествената работа, вижте текста долу:

Усилията за разработване на „инструменти“ с които художници и музиканти да могат да се възползват от напредъка в компютърните технологии доведоха до създаването на лесни за използване софтуерни и хардуерни платформи с отворен код като Arduino, Pure Data (Pd) и Processing. Освен че са лесни за научаване и използване, тези платформи са и с доста сериозни възможности. Това води до използването им в много комерсиални продукти/приложения и произведения на изкуството.
В интернет се появяват безброй примери и проекти с тези платформи, които разпалват интереса и въображението на все повече хора. И въпреки че прагът за достъп към тези технологии е сравнително нисък, много хора са озадъчени от програмирането и/или електрониката и не знаят от къде да започнат. Нашите курсове са насочени точно към решаването на този проблем и са разработени за да ви помогнат да направите първите крачки.

Теле в железница
На 27 март /неделя/ от 14:00 до 16:00 часа Роботев ще проведе за втори път “Теле в железница” или ден на отворените врати, за всички, които имат интерес към курсовете на Роботев, но все още се колебаят дали те са подходящи за тях. Тогава ще имате възможност да присъствате на две лекции по темите Arduino и Puredata, водени от Симеон Янчев и Рене Беекман. Целта е да ви запознаем с платформа, която ще ви помогне да развиете вашите идеи, да насочите интереса си и ще ви даде представа, какво се изучава в другите курсове на Роботев.
Подробна информация и записване на http://www.robotev.com/kursove.php
Свободен вход




От април месец стартират новите курсове:
1. Puredata - интерактивно видео за художници и музиканти (повторение на курса за начинаещи): 06.04.2011 - 04.05.2011
2. Аrduino - изработване на робот-преследвач на линия: 07.04.2011 - 05.05.2011

Очаквайте още и еднодневните курсове за напреднали:

3. Pduino - този еднодневен курс разглежда един от начините за връзка между Arduino и Puredata чрез Pduino. Pduino ни позволява да четем и да контролираме аналогови и дигитални сензори през Pd обекти. Курсът е насочен към тези, които вече имат опит с Puredata и искат да комбинират това с Arduino.
4. “Стратегии за интеракция”- този еднодневен курс се занимава с проблемите при създаването на интеракция. Разглеждат се три модела за създаване на интерактивни инструменти, инсталации и пърформанси. Компютърът играе огромна роля не само в създаването, но и в самото изпълнение на задачата. Той може да е послушен изпълнител на заповеди или равностоен партньор в един съвременен пърформанс или инсталация. Курсът е подходящ за тези, които вече работят с Puredata , Arduino, Processing, OpenFrameworks и други подобни технологии.

Подробна информация и записване на http://www.robotev.com/kursove.php

Няма коментари:

Публикуване на коментар